:-)

This is just a little diary of mine :) Welcome.

Daisypath Graduation tickers

Thursday, 23 June 2011

Getting to know myself

Kalu nak baca, baca. Kalu taknak, takyah. Aku sesaje je tulis sbb taktau nk buat apa, tak boleh tido.

1. Aku tidak minat melukis, tapi aku ada bakat dalam melukis. Macam mana tu? Aku pun taktau. Tapi disebabkan galakan yang diberikan oleh ibu dan orang2 sekeliling aku jadi aku pun ambik lah bidang seni, walaupun sebenarnya aku takda lah minat seni sangat, aku lagi minat tentang kaji bumi. Jadi currently I'm doing Textile Design for my degree. Dulu masa kat UK aku buat painting tp bila balik malaysia i didn't have the guts to do painting for my major course, susah nak cari duit kot! sekarang aku join exhibition mana2 kat malaysia ni pun susah nak dapat sale. So i decided to do textile well at least I can produce products, orang malaysia kan minat kain baju cantik2 (macam aku juge le tu)


2. Aku seorang yang sangat pendiam, aku tak pandai bertutur kata.. kalau disuruh berdebat mst awal2 lagi aku dah kalah. Tapi aku suka mendengar, aku suka perhatikn orang, perhati sekeliling, aku rasa mendiamkan diri itu lagi banyak faedahnya dari banyak berkata2, sebab itu lah suara2 aku banyak simpan di dalam hati dari diluahkan di mulut. Lagi selamat kan macam tu? Kalau orang bercerita aku diam, orang marah pun aku diam... senang bukan? Tapi aku tau, ini sangat membosankan.. orang yang pendiam sangat membosankan, tapi orang yang pendiam ni lah yang biasanya akan terselamat dari segala macam perkara yang tidak baik (seperti dosa mengumpat, mengutuk, fitnah mulut).


3. Aku sentiasa lewat. Tido lewat, bangun tido lewat, pergi kelas lewat, pergi dating pun lewat.. segalanya lewat! Mungkin sebab aku terlalu rileks sampai semuanya nak buat last minit, lepastu jadinya lewat lah!


4. Aku pemalas. Nak tido malas, nak bangun tido malas, nak makan malas, nak buat assignment malas, nak update blog apatah lagi! tengokla berapa kerat je blog post aku since berapa tahun yg dulu. Aku rasa sebab aku rileks sangat sampai malas. Jadi the problem i'm facing is -terlalu rileks!


5. Aku suka duduk rumah. Aku jarang keluar, jarang hang out dengan kawan2, sbb bila kat rumah aku boleh rileks (rileks lagi), boleh online, boleh tido, senang hati je sepanjang hari, duit pun bnyak save. Kalu keluar mst nak makan la, nak bayar transport la.. Aku biasanya akan keluar bila syafiq ajak keluar je.. Biasanya seminggu sekali atau dua kali. Jadi masa tu je lah aku hang out.. Tapi aku suka travel. Sangat suka travel, pergi tempat2 yang aku tak pernah sampai lagi and explore new places, and getting to know their culture. Lagi Seronok mcm tu dari spend too much on shopping baju, kasut, wayang, new gadgets..bagi aku la.



Oklah dah malas lah nak type lagi.. (see aku ni mmg la pemalas orangnye). Dah azan subuh pun, nak solat.
chiao.

2 comments:

AyuCandy said...

Love this entry. Its ok jadi pendiam. Tak kacau orang :) Selama ni Kina mmg baik. At the same time, sporting

Kina said...

hehe.. thnks ayu..