:-)

This is just a little diary of mine :) Welcome.

Daisypath Graduation tickers

Friday, 8 March 2013

Stupidest thing ever happened to me in driving history.

A couple of days ago, I went out dining with my housemates, Ain and Hazreen at Dataran Shah Alam. It was roughly around 9 p.m. when we arrived at Kedai Kopi (a very recommended restaurant because it is very cozy, away from the busy traffic since it is located next to a lake, they also provide good food ranging from Malay cuisine to Western dishes, and most importantly the prices are affordable especially for students like us heee!)
I then rushed back home because abang was waiting for me to collect his wedding cards, and then me and the two girls went out again to do some food stock shopping at Mydin. Since our refrigerator broke down so our food stock is very limited to dry food.
Well I drove back home around 11 p.m. Baiduri Apartment has a very limited parking space as to one parking box per house otherwise you'll have to park outside the apartment area. Our parking box is occupied by Mas Ayu, my other housemate, so I had no choice but to park outside, whether at the front area near the main entrance or the one at the back (a very dark and quiet area). However, I'm avoiding to park at the  front gate this semester because the city council would fine every car that is parked in that space ( I used to park at the front area last semester and got like nearly 10 fine tickets and never paid any hahah!! So now I'm avoiding to get any more fine tickets because I'm afraid the city council will send their warning letter to my hometown hahah!)
So that night, I tried to find the nearest parking space to the back gate (sebab takut nak jalan jauh2 gelap2 keliling semak2) so luckily I found the nearesttttt parking space to the gate - where old sofas and old furnitures being dumped. Yippeee! So I adjust my car bagi parking cantek sambil main lenyek2 je dumped cushions kt situ because I didn't want to block the way for other cars. Hazreen said to me 'Adi lenyek je cushion2 tu?' I said 'Ha ah tak apa lah cushion aje tak bocor pun tayar' Then I saw Hazreen struggled to get out from the passenger seat because there were big cushions on the ground and she struggled to close the door. But I was like 'ah biar lah parking kt atas cushion pun janji dekat dgn gate' hahah!
OK so the next day, I grabbed my keys and walked to my car, alone. I was in a rush because I had a class at 3 p.m. and only went out at 2.30 p.m. but first needed to go to Seksyen 2 to print out my design works. I started my car engine and puffff!! Terus pecut. It was so hot and sunny so I put my shades on (ceyy konon nampak bergaya la pakai rayban gi kelas hahah!) And then keluar je kat jalan besar suddenly I heard some noise kat luar kereta, but I was like 'ahh biar je lah orang dah lambat nih, takde apa2 kot' pastu tetiba alamak! Traffic light merah pulak. Okla berhanti. Confident je awek pakai rayban bukak cermin tingkap ni dengar lagu la apa la. Pastu tiba2 ada abang naik motor berhenti kat sebelah passenger, I was like 'eh nape orang ni tengok2 kereta aku ni, alamak ada apa2 ke ni' Pastu tetiba dia pandang aku pastu jari telunjuk dia point out kat bawah pintu passenger, aku tanya dia 'nape??' sambil buat muka terpinga2, lepastu dia tunjuk2 lagi sambil wat mulut muncung2. At that time I thought 'Ah sudah apa la pulak kali ni...' lepas traffic light hijau aku jalan and stopped at the nearest bus stop. Waktu tu kat bus stop tu ada student2 perempuan tengah tunggu bus, aku berhenti jauh sikit dari diorang sebab aku tau kalau ada apa2 yang memalukan takda la aku dekat sangat dengan diorg hahaah! So aku keluar dari kereta and check pintu passenger yang belah kiri.. OMG terkejut beruk aku tgk ada sofa punya cushion warna coklat yang besar gedabak melekat kat pintu kereta!!! Aku fikir Oh SHIT! camne boleh melekat kat sini! dah la aku bawak laju tadi! Mesti semua orang pandang tgk apa benda la yang aku bawak ni! Dah la bukak tingkap seluas2 nye! Waktu tu aku betul-betul rasa nak sorok muka (nasib baik i pakai rayban nokk takda la nampak sangat muka nye). Aku terasa stupid and malu yang teramat sangat, aku fikir nape la tadi aku tak check dulu kereta, apa la start engine je terus jalan..lepastu aku amik cushion tu and letak ke tepi.. and budak2 kat bus stop tu?? Semua pandang aku! hahah! I couldn't do anything but just to drive macam biasa buat muka toya dan pandang depan je and never look back.

Ok cushion nye macam tempat sandar sofa ni. besar kan! bayangkan dia melekat kat kereta dan aku seret dia kehulu kehilir -_-

Seriously this is the most stupidest thing ever happened to me since the first time I drove. Hopefully lepasni takda la perkara yang lebih memalukan lagi dari yang ini.

Sebelum ni pernah jugak berlaku 1 kes dimana aku tutup pintu kereta tak rapat, lepastu tak perasan main jalan je.. tiba-tiba kat 1 selekoh pintu aku terbukak luas hahahah! OK yang ini bahaya hahaha..Nasib baik waktu tu takda kereta lain, kalau tak mesti maluuuu lagi.

OK end of story..Post ini ditulis atas request Raihan sebab dia nak tahu cerita sepenuhnya. Sekian.

3 comments:

AyuCandy said...

Hahahaha tergelak2 saya baca! Ingatkan ada kucing tersangkut ke apa.. rupa2nya cushion! Adeh malunya! XD

JOHOR MASTERBLOGGER said...

Kina.. macam Mr.Bean la.. ha ha.. upload le foto abg kawen.. :)

Anonymous said...

foto abg kat jb la tak boleh nak upload